BENASAU CAMPIÓ LLIGA A PERXA 2010

BENASAU CAMPIÓ LLIGA A PERXA 2010
TIBI CAMPIÓ PERXA 2011.

viernes, 6 de mayo de 2011

NORMES REFERENTS A LES PARTIDES

El sistema de puntuacions per partides guanyades, serà següent: Les partides es jugaran a 10 jocs. Hi haurà tres punts per al guanyador de la partida, sempre i quan el equip que perd la partida no arribi a fer 7 ó mes jocs. En el cas de que l’equip que perd aplegui a 7 ó mes jocs, puntuarà un punt i el equip guanyador sols puntuarà 2 punts.

Per a jugar les partides, els equips estaran formats per un màxim de 5 i un mínim de 3 jugadors. Els equips que per qualsevol circumstància no pugen presentar-se a jugar una partida amb 5 jugadors, podran fer-ho amb menys de 5 jugadors, sense que suposi cap obligació, en cap circumstància, per a que l’equip contrari tingui que igualar el nombre de components de l’equip amb menys jugadors.

Tots els equips mantindran una uniformitat, seguint aquestes normes:
Camiseta i pantaló blancs.
Camiseta roja i pantaló blanc.
Camiseta blava i pantaló blanc.
En qualsevol dels casos, el pantaló sempre serà blanc i de camal llarg.
La uniformitat fa referència al total dels jugadors que juguen en un equip i en una mateixa partida.
En el cas de jugar amb camiseta de color, serà de color roig per al equip local i de color blau per al equip visitant.
(Es contemplarà la possibilitat de fer unes camisetes per a uniformar a tots els jugadors inscrits a la competició).

Els equips locals seran els encarregats de posar les pilotes per a la partida. Les pilotes seran del tipus “VA DE BO” de color roig i negre.

Les partides es jugaran en cap de setmana, o jornades festives, llevat que els dos equips que tenen que disputar la partida es posen d’acord en jugar-la en qualsevol altra jornada anterior al dia marcat pel calendari de partides.

El calendari de partides tindrà en compte i marcarà els dies que es podran disputar les partides, següent sempre en cap de setmana o en dies festius d’àmbit comunitari.

L’equip local serà el que triarà el dia i l’hora per a jugar la partida. Encara que l’equip amfitrió sigui el que marca dia i horari per a la partida, contem amb la bona fe de tots els equips a l’hora de tenir la flexibilitat suficient per a intentar que les partides es juguen en el horari més convenient per als dos equips.

L’aplaçament de les partides està prohibit i sancionat conforme a l’article de sancions. Sols es podrà aplaçar partides en causes de força major, entenent per força major situacions que impedeixen la pràctica del joc al carrer, com pluja, presència d’obstacles fixos, ó events imprevisibles com soterraments de persones lligades a l’equip o als seus components, obres als carrers o pluja. No quedaran tipificats com a causa de força major events previsibles que tinguin dates previstes amb anterioritat a celebrar-se, com poden ser bodes, bateigs, comunions, festes locals, ocupació dels carrers per part de mercats… en definitiva qualsevol event previst o anunciat amb anterioritat.
Si es preveu que alguna partida no es pot jugar per una raó que no sigui de força major, podrà ser avançada, sempre contant amb l’opinió de l’equip contrari i l’autorització del Comitè. Quedarà a criteri del Comitè de Perxa no posar sanció per l’aplaçament d’alguna partida, sempre que els equips que tenen que jugar-la donen avis amb antelació a la data de la partida i tinguin una justificació veritable.
En cas de pluja i la partida escomençada
Cada equip disposarà d’un aplaçament de partida injustificat com a local.

Com que els carrers dels diferents pobles, tenen particularitats que poden fer dubtoses algunes de les normes tradicionals del joc de perxa, els equips locals tindran que fer saber als equips visitants, les normes d’aplicació a la localitat per a evitar situacions de dubte, sempre abans de que escomence la partida per a que no pugui haver cap discussió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario